Μαθήματα για Παιδιά

Στην RTM Helmos δίνουμε μεγάλη βάση στην εκμάθηση ski και snowboard για παιδιά. Οι δάσκαλοί μας γνωρίζουν τα πάντα γύρω από την παιδική μεθοδολογία των αθλημάτων και κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλεια και η ψυχαγωγία των παιδιών, ώστε μέσα από ένα ευχάριστο περιβάλλον να αγαπήσουν το βουνό και τα συγκεκριμένα αθλήματα.

[dfd_info_box title=”Ειδίκευση στη Παιδική Μεθοδολογία” subtitle=”RTM Helmos” main_content=”Η ομάδα μας είναι ειδικευμένη στην παιδική μεθολογία για τη σωστή εκμάθηση ski & snowboard των παιδιών σας.” ic_dfd_icons=”dfd-socicon-information-button” main_style=”style-5″ undefined=”” title_font_options=”tag:div” subtitle_font_options=”tag:div”]
[dfd_single_image image=”21959″]

Στο ski τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα από την ηλικία που μπορούν να περπατήσουν κανονικά, δηλαδή από την ηλικία των 3 ετών. Στην ηλικία αυτή λόγω του ότι δεν μπορούν να συντονίσουν τις κινήσεις τους με τις εντολές του δάσκαλου και να καταλάβουν τις βασικές τεχνικές του σκι, το μάθημα γίνεται με τέτοιο τρόπο που να μοιάζει με παιχνίδι. Το παιδί μαθαίνει να εξοικειώνεται με το περιβάλλον, με τον εξοπλισμό του και την αίσθηση του γλιστρήματος πάνω στο χιόνι. Από την ηλικία των 5-6 ετών είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει βασικές τεχνικές του σκι, να προχωρήσει σε επίπεδο και τεχνική και να κατέβει κάποιες πιο δύσκολες πιστές. Όσο πιο μικρό ξεκινήσει ένα παιδί τόσο πιο εύκολα αφομοιώνεται η τεχνική του αθλήματος και του γίνεται ευχάριστη συνήθεια. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κι ένα παιδί μεγαλύτερο σε ηλικία δεν μπορεί να ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στο βουνό, καθώς θα κατανοήσει καλύτερα τις εντολές του δάσκαλου και θα κατακτήσει γρήγορα την τεχνική του γλιστρήματος στο χιόνι.

Στο άθλημα του snowboard, λόγω των διαφορετικών τεχνικών χαρακτηριστικών του σε σχέση με το σκι, ο συντονισμός των κινήσεων στα πρώτα μαθήματα είναι πιο δύσκολος, γι’ αυτό και τα μαθήματα ξεκινούν από την ηλικία των 6 ετών. Ο τρόπος του μαθήματος και η προσέγγιση του μαθητή δεν διαφέρει από το ski και συνεχίζει να είναι ένα ασφαλές παιχνίδι στο χιόνι.

Το  χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού διαθέτει παιδικό πάρκο στο οποίο μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας και οι μικροί επίδοξοι σκιέρ να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το χιόνι. Στο χώρο αυτό τα παιδιά μπορούν να γνωριστούν με το δάσκαλο τους σαν ένα πρώτο βήμα του μαθήματος ή να παίξουν μαζί του μετά το τέλος αυτού. Εάν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά βρείτε απλούς τρόπους να χαρείτε κι εσείς μαζί τους την φύση. Με κινητικά παιχνίδια κάντε τα να ανακαλύψουν την διαφορά της ανηφόρας από την κατηφόρα, να βελτιώσουν τον έλεγχο του σώματός τους αλλά και για να μάθουν να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους. Ελπίζουμε η επαφή με το βουνό και τα αθλήματα του βουνού να είναι μια δημιουργική και ευχάριστη εμπειρία για όλη την οικογένεια!
Οτιδήποτε χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να ρωτήσετε τους δάσκαλους της  RTM Helmos στο βουνό οι οποίοι θα σας παρέχουν πρόθυμα οποιαδήποτε βοήθεια  και συμβουλή για τους μικρούς εκδρομείς.
Επίσης, στο κατάστημα μας θα μπορέσετε να βρείτε ό,τι πιο εξειδικευμένο υπάρχει σε παιδικούς εξοπλισμούς του σκι (ακόμη και πέδιλα για παιδιά ηλικίας 2.5 ετών που χρησιμοποιούνται με κανονικό παπούτσι και όχι με μπότα του σκι), του snowboard (ακόμη και σανίδες και μπότες για παιδιά ηλικίας μικρότερης των 6 ετών) αλλά και όλων των μεγεθών τα κράνη, τα οποία παρέχουμε και για ενοικίαση.
Εξοπλιστείτε με μπόλικη ενέργεια και διάθεση και σας περιμένουμε!

[dfd_single_image image=”21960″]